Dermapen för dig!

När man börjar bli till åren, eller inte ens det – när huden åldras – så förlorar den något som kallas för kollagen. Detta är det ämne som ser till att din hud är elastisk och med andra ord är det detta som gör att man inte har samma elasticitet i huden ju äldre man blir. Micro Needling eller Dermapen är något som gör att hudens egen produktion av kollagen ökar och har blivit ett sätt att helt enkelt jobba mot att man förlorar kollagen.

Men hur fungerar Dermapen?

Jo, med hjälp av 16 sterila engångsnålar så skapar man upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund. Det är med andra ord en avancerad och anpassningsbar nålningsteknik som ser till att kollagen skapas i din hud. Via dessa mikrokanaler som uppstår så tillför man produkter som når djupt ner i din hud. Upptaget i sin tur av dessa aktiva substanser ökar med upp emot 50%, till skillnad från en traditionell micro needling så orsakar dermapen mindre skada i huden. Detta är med andra ord en mycket säkrare och mer effektiv behandlingsform som verkligen kan kontrollera djupet och effekten under tiden man gör själva behandlingen. Detta gör att man i sin tur verkligen kan anpassa och skräddarsy behandlingen för de områden som behandlas.

Det finns många kliniker som jobbar med detta numera men Klinik Villastan är en utav dem. Där rekommenderar de alltid att behandlingen föregås av en konsultation, allt för att motverka hinder i samband med behandlingen. Så lider du av åldrad och spänstfattig hud, fina linjer eller rynkor, kanske stora porer eller bristningar i huden så är detta verkligen något för dig! Gå gärna in och läs mer om Dermapen på deras hemsida och hör av dig om du har några som helst frågor så kan du få svar direkt!