Konsten att se bra ut i slipade solglasögon med styrka

Sakta kommer åldern smygande på en och rätt som det är så är det dags att söka en optiker. För mig tog det drygt 50 år och jag tyckte nog inte att jag såg så hemskt illa. Det var till den dagen jag besökte en optiker och fick se hur det skulle se ut när allt var klart. Vilken skillnad, plötsligt kunde jag se detaljer som jag inte hade en aning om fanns där. Bilkörning blev mycket enklare och säkrare  speciellt för att jag numer kan se vad det står på diverse skyltar. Det mesta blev mycket bättre, det enda jag tycker blev lite sämre var att synen blev lite sämre om jag använde solglasögon. Jag fick liksom inte till det med solglasögon utanpå mina glasögon.

Samma slipning men med mörkare glas

När jag insåg att det fanns möjlighet att skaffa solglasögon som samtidigt korrigerade mina synproblem var det ju bara att göra slag i saken. Jag skulle skaffa mig solglasögon med styrka. Sagt och gjort, jag hittade en rejäl optiker i centrala Göteborg, Fredsgatan Optik. De hade ett rejält urval med bågar om man vill ha mer vanliga bågar eller mer solglasögonstuket. Det finns också massa alternativ på hur man vill att glaset skall se ut. Olika färger och olika mörka. Att man kan lägga till ett UV-skydd känns riktigt bra, för jag vill skydda mina ögon så gott det någonsin går. Numer kan jag se bra ut i mina solbrillor samtidigt som jag faktiskt kan urskilja det jag tittar på, och det är inte alls dumt.